Elárulták a koronavírus kezelésének költségeit

2020. április 20., 14:54

A koronavírus kezelésének költségei az ország kórházaiban 11 és 370 dollár között mozognak betegenként, naponta – jelentette ki Irina Mikitcsak egészségügyi miniszterhelyettes április 19-én az 1+1 tévécsatorna műsorában, amelyről a korrespondent.net számol be.

Az összeg a betegek állapotának súlyosságától függ, mondta. A koronavírussal kórházban ápoltak 20-30%-a intenzív kezelést igényel.

„Az állam az egészségügyi szubvencióval magára vállalja a kezelést, áprilistól pedig ezt az ellátást Ukrajna Nemzeti Egészségszolgálatának egészségügyi garanciacsomagja fogja finanszírozni – jelezte a tisztviselő.

Az Egészségügyi Minisztérium képviselője hozzátette, hogy a tárca által kidolgozott kísérleti jegyzőkönyvvel összhangban Ukrajnában még nem regisztrált gyógyszerek, valamint olyan készítmények is alkalmazhatók a fertőzés leküzdésére, amelyek leírásában nincs közvetlen javallat a koronavírus gyógykezelésére.

A korrespondent.net emlékeztet, az Egészségügyi Minisztérium korábban többek között azzal magyarázta a fertőzöttek számának jelentős növekedését, hogy virágvasárnap az ukránok tömegesen keresték fel a templomokat.

(korrespondent.net/Kárpátalja)