Zelenszkij nem tart az ukránok bizalmának elvesztésétől

2020. április 21., 08:57

Volodimir Zelenszkij elnök úgy véli, hogy az ukránok változatlanul bíznak benne, és arról biztosított, hogy ő és a kormány továbbra is az állampolgárok életének javításán fognak munkálkodni – hangzott el Szavik Suszter A szólás szabadsága című péntek esti televíziós műsorában, amelyet az Ukrajinszka Pravda idéz.

„Nem hiszem, hogy feltámad a bizalmatlanság velünk vagy a hatalom egészével szemben” – mondta az államfő.

A műsorvezető megjegyezte, hogy válságos időkben, amikor a hatalomnak népszerűtlen intézkedéseket kell hoznia, ez általában a támogatottság csökkenésével jár, Zelenszkijé azonban változatlanul magas.

Az elnök biztosított róla, hogy nem a támogatottság jár a fejében, bár, tette hozzá, a jelenlegi 55-56%-os támogatottság még magasabb is, mint a 2019-es elnökválasztás első fordulója után volt.

Zelenszkij egyben megerősítette, hogy országa változatlanul igényt tart a Nemzetközi Valutaalap újabb hitelére, amely olyan jelenleg Ukrajnának, „mint a szervezetnek a vér”, s nem számolnak azzal, hogy Kijev esetleg csődöt jelent. Szerinte Ukrajna az elkövetkező 1-1,5 hónapban túljut a járvány nehezén. „Kenyér, vaj, tej, darák vannak, túléljük” – jegyezte meg.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)