Egészségügyi védőeszközöket adott át a KMKSZ a Nagydobronyi Kórháznak

2020. április 23., 14:18 , 1004. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány a koronavírus-járvány megfékezésére és leküzdésére irányuló jótékonysági adománygyűjtési akciója keretében nélkülözhetetlen egészségügyi védőeszközöket vásárolt és adott át április 22-én a Nagydobronyi Kórház szociális osztályának.

Miután az elmúlt héten az Ungvári járás legnagyobb magyarlakta településén is kimutatták a koronavírus-fertőzést egy, a kórházban ápolt betegnél, az adománycsomag  egyszer használatos maszkokat, kesztyűket, köpenyeket, cipővédő zsákokat és fertőtlenítőszert tartalmazott. Az adományt Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének elnöke, Őrhidi László, a KMKSZ Nagydobronyi Alapszervezetének elnöke és Kántor József iskolaigazgató adta át.

Balogh Lívia a TV21 Ungvár stábjának elmondta, hogy Bátori József megyei képviselő közbenjárásával, illetve az ungvári járási kórháztól az egészségügyi intézmény korábban kapott már néhány napra elegendő védőfelszerelést. A mostani adománnyal viszont már néhány hétre biztosított az alkalmazottak és az ápoltak biztonsága – húzta alá.

A KMKSZ adománygyűjtési akciója által már több mint 2 millió hrivnyával támogatta a kárpátaljai egészségügyi intézményeket, ugyanis azok nagyon rossz állapotban vannak a védőeszközök tekintetében – mondta Balogh Lívia, hozzátéve: „Ezért lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megvásárolni az elérhető eszközöket”.

CsA / TV21 Ungvár