Rokkantsága ellenére segít másokon

2020. április 23., 11:12

Ungváron a koronavírus-fertőzés miatt néhány hete nemes kezdeményezést indítottak útjára. Két étterem – a Dinner House Guliver (Huljanics Andrianna) és a Klepacs (Vaszil Pinzenik) – bázisán ételeket készítenek az orvosok számára.

Az akcióhoz az ungvári járási Vitalij Matyovka is csatlakozott. Vitalij 9 éve betegség miatt elvesztette mindkét lábát. Köbléren (Kibljari) él feleségével, aki gyermekkori rokkant. A család azonban nem adta fel, nem várnak másoktól segítséget. Sőt, a rokkant férfi megtalálta a módját annak is, hogyan segíthetné az orvosoknak főző csapatot: a napokban egy nagy táska saját készítésű befőttet – édességet és savanyúságot – adott át nekik.

Egyébként, mivel csekély nyugdíja gyakorlatilag csak a gyógyszerekre lenne elég, férfi létére elsajátította a gyöngyfűzést, gyönyörű képeket készít, melyeket aztán értékesít. Néhány hónapja egy saját kezűleg átalakított gépkocsival taxizni kezdett. Ha alkalomadtán valaki igénybe szeretné venni a szolgáltatást, a 099 402 21 92-es számon érheti el.

(Facebook/RV)