A lakosság lassan véget vetne a karanténnak

2020. április 25., 12:40

Az ukránok 68%-a támogatja a május 11-ig meghosszabbított karanténintézkedéseket – derül ki a New Image Marketing Group felméréséből, amelyet a zn.ua ismertet. A megkérdezettek 32%-a nem támogatja a korlátozó intézkedések meghosszabbítását.

Ugyanakkor a polgárok 81%-a szerint már ma vissza lehetne vonni a parkok, terek, pihenőövezetek, a parkerdők és a part menti övezetek látogatására érvényben lévő tiltást. A válaszadók 70%-a azon a véleményen van, hogy helyre lehetne állítani az ipari cikkek kereskedelmét. További 60% úgy gondolja, hogy helyre lehetne állítani a szolgáltatási szféra működését. Ezenkívül 55% megengedné a sport- és játszóterek használatát. Végül 55% szerint helyénvaló lenne a tömegközlekedés újraindítása.

A polgárok 49%-a jelezte, hogy tartalékaik és jövedelmeik legfeljebb egy hónapra elégségesek. Ezen belül 29% közölte, hogy elfogytak a megtakarításai. Két hónapra elegendő megtakarítással rendelkezik az ukránok 8%-a, 3-4 hónapra elegendő tartaléka 6%-uknak van, fél évre elegendő forrás 4%-nak áll rendelkezésére, fél évnél tovább 4%-uk húzná ki.

(zn.ua/Kárpátalja)