Csökkentették az állami vállalatok vezetőinek bérét

2020. május 1., 08:29

A miniszteri kabinet havi 47 ezer hrivnyában korlátozta az állami vállalatok végrehajtó szerveit vezetők és felügyelő bizottsági tagjaik bérét – jelentette az Ekonomicsna Pravda.

A kormány április 29-i ülésén elfogadott határozat közzététele napján lép érvénybe, s 2020. április 1-jétől alkalmazandó.

A határozat kiemeli, hogy a bérek és jutalmak összege nem haladhatja meg a 47 ezer hrivnyát 2020 áprilisában, majd annak a hónapnak a végéig, amelyben befejeződik a karantén.

Az Ekonomicsna Pravda emlékeztet, a Legfelső Tanács április 13-án megszavazta a költségvetés módosítását, amivel a karantén idejére a tisztségviselők és a bírák fizetését 10 minimálbérnek megfelelő összegben maximálták. A minimálbér jelenleg megállapított összege 4723 hrivnya.

Ugyanakkor a szóban forgó maximális összeg nem tartalmazza a munkaképesség ideiglenes elvesztésének idejére járó támogatást, a rehabilitációs támogatást, a szociális és háztartási kérdések megoldásához nyújtott pénzügyi támogatást, valamint az éves szabadságpénzt.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)