Kijev tárgyalni kezdett az ukrán idénymunkásokról az európai államokkal

2020. május 1., 10:37

Az európai és euroatlanti integrációt koordináló kormányhivatal megkezdte a tárgyalásokat azokkal az európai országokkal, amelyek jelezték, hogy hivatalosan ukrán vendégmunkásokat hívnának meg idénymunkára – közölte a Jevropejszka Pravda a hivatal Facebook-közleménye nyomán.

A közlés szerint Vadim Prisztajko európai és euroatlanti integrációért felelős kormányfőhelyettes telefonon egyeztetett egy sor uniós ország kormányzati képviselőivel, ami lehetővé teszi egy egységes munkamechanizmus kialakítását.

„Feladatunk biztosítani az ukrán idénymunkások számára a munkalehetőséget, gondoskodva egészségükről és biztonságukról külföldön. Meg kell vizsgálnunk az Ukrajnában maradók kockázatait is, mivel a határ átlépése növeli az obszerváció (megfigyelés – a szerk.) szükségességét az ukrajnai koronavírus-betegség újabb fellángolásának megelőzése érdekében” – közölte Prisztajko.

A strana.ua viszont korábban arról írt, hogy a világhálón, a közösségi médiában megjelenő lakossági kommentárok szerint Kijev valójában ki akarja árusítani az ukrán munkavállalókat.

(eurointegration.com.ua/strana.ua/Kárpátalja)