Az ukránok készek folytatni a karantént

2020. május 3., 17:40

Az ukránok többsége kész folytatni a karantént – derül ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) április 22–31. között végzett felméréséből, amelyet a korrespondent.net. ismertet.

A felmérés során a válaszadóknak feltették a kérdést: „Jelenleg lehetetlen megjósolni, hogyan fog növekedni a betegek száma. Lehetséges, hogy a kormánynak folytatnia kell a karantént. Ön mennyi ideig tudja betartani a karanténintézkedéseket?”

A megkérdezettek 79%-a kijelentette, hogy legfeljebb egy hónapig kész a karantén meghosszabbítására, míg 70% két hónapig, 65% három hónapig, 59% pedig annyi ideig kész betartani a karantént, ameddig szükséges.

Ugyanakkor 15% közölte, hogy jelenleg sem tartja be a karantént – 11% azért, mert dolgozik, 4% pedig azért, mert túlzóaknak tartja a követelményeket.

A nők valamivel nagyobb arányban (60% az 57%-kal szemben) készek addig betartani a karantént, amíg szükséges, a férfiak 12%-a (a nők 9%-a) pedig közölte, hogy legfeljebb egy hónapig készek karanténban maradni.

Az idősebb korosztályhoz tartozók többsége kész a szükséges ideig betartani a karantént, míg a fiatalok között kevesebben értenek egyet ezzel a megállapítással, és túlzóaknak tartják a korlátozásokat.

(korrespondent.net/Kárpátalja)