Szevidovot öt évre elmeszelték

Kézilabda

2020. május 13., 08:24 , 1006. szám

A napokban ért véget annak a hosszan tartó fegyelmi ügynek a vége, amely korábban az Ungvári Hoverlát is irányító Olekszandr Szevidov esetét tárgyalta, és aki végül eléggé súlyos ítéletet kapott.

Az edzői karrierjét a Metalurg Donyecknél kezdő Szevidov a 2017–2018-as idényben a másodosztályú FK Szumi sportigazgatója volt, és ekkor merült fel a bundagyanú a csapat bajnoki találkozóit illetően.

Hosszas vizsgálatok után megszületett az ítélet: az Ukrán Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében  Olekszandr Szevidov 5 év eltiltást kapott mindennemű sporttevékenységtől.

Csak érdekességképpen jegyezzük meg, hogy Szevidov 2011–2013-ban irányította vezetőedzőként az első számú kárpátaljai labdarúgócsapatot, és már ekkor felmerült az esetleges megállapodásos mérkőzések lehetősége az ungváriak kapcsán, ami azonban akkor nem nyert bizonyítást.

A tréner az ítéletet követően leginkább nem is annak súlyossága miatt volt kiakadva, hanem azért, mert meglátása szerint abban az időben több klubnál is felmerült a megállapodásos meccsek valószínűsége, de mint mondta, a balhét csak ővele akarták elvitetni…

(tamási)