Június 1-jén indulnak az első vonatok

2020. május 28., 08:33

Az Ukrzaliznicja megkezdte a jegyek értékesítését öt június 1-jén induló Intercity + gyorsvonatra – közölte a korrespondent.net az állami vasúttársaság weboldala nyomán.

A tájékoztatás értelmében a társaság megkezdi a személyvonatok közlekedésének fokozatos újraindítását. A jegyárusítás a Kijev–Harkiv, Kijev–Odessza, Kijev –Konsztantinovka, Kijev–Krivij Rih útvonalakon közlekedő járatokra kezdődött el. Az Ukrzaliznicja közölte azt is, hogy a vonatkozó kormányrendelet értelmében a szóban forgó járatokra a jegyek 50%-át lehet értékesíteni. Jegyet eddig csupán online lehetett vásárolni. Mától, azaz május 27-től a vasúti pénztárakban is megindul a jegyárusítás.

Az utasok kizárólag maszkban szállhatnak fel a szerelvényekre. A jegyek ellenőrzésekor az utazók testhőmérsékletét is megmérik. Emellett biztosítják a vasúti kocsik köztisztasági kezelését minden út előtt és után, az utaskísérőket ellátják egyéni védőeszközökkel.

A vasúti közlekedés újraindításának további menetéről az Ukrzaliznicja szintén hivatalos weboldalán nyújt majd tájékoztatást – közölték a társaságnál.

(korrespondent.net/Kárpátalja)