Újabb segítség a Rákóczi-főiskolától

2020. június 1., 18:13 , 1009. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Főiskola (II. RF KMF) kollektívája immár második alkalommal adományozott védőfelszereléseket és egyéb nélkülözhetetlen eszközöket a város rászoruló intézményei számára.

A Beregszászi Linner Bertalan Központi Járási Kórház, valamint a Beregszászi Megyei Elmegyógy­intézet ezúttal 402 ezer hrivnya összértékben kapott segítséget a főiskolától. Az átadást megelőzően a főiskola munkatársai részletesen felmérték a két egészségügyi intézmény igényeit, és úgy állították össze a csomagokat, hogy célirányosan enyhítsék az eddigi nélkülözéseiket. Így nem csupán védőfelszereléseket, hanem hűtőgépeket, mosógépeket, villanybojlereket és egyéb hasznos eszközöket is átadtak a kórházaknak.

„Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a beregszászi egészségügyi intézményeket, hisz mi is itt élünk a városban, de ami a legfontosabb, hogy ha szükség van, segítsünk, hisz adni jó” – mondta Kohut Attila, a II. RF KMF gazdasági rektorhelyettese.

Ivan Males, a Beregszászi Linner Bertalan Központi Járási Kórház főorvosa hálás köszönetét fejezte ki mindazon szervezetek és magánemberek felé, akik eddig és ezt követően is támogatják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni küzdelemben.

A védőfelszereléseket az igényeknek megfelelően állították össze többek között családorvosi rendelők számára, hiszen az ott dolgozók az elsők között találkoznak a potenciális betegekkel.

„Mi vagyunk a koronavírus elleni harc frontvonalában – mondta Gál Géza, az I. számú városi családorvosi rendelő vezető főorvosa –, éppen emiatt nagyon fontosnak vélem a frontharcosok megfelelő védelmének biztosítását.”

Tervben van egy lélegeztetőgép beszerzése is, amelynek folyamata sajnos bürokratikus nehézségekbe ütközött, ezért az átadására csak a későbbiekben kerül sor.

SeppoPuro