Pünkösdi focitorna

2020. június 3., 08:03 , 1009. szám

Mi van ma, mi van ma? kérdezték Guton, mire válasz is érkezett: „Piros pünkösd napja!”

Élve a szigorú karanténszabályok enyhítése adta lehetőséggel, pünkösd másodnapján kispályás focitornát szervezett Guton a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete (BKSZ).

A torna két korosztályban zajlott le, s megcsillogtatták tudásukat a Dédából, Nagybégányból és Munkácsról érkezett felnőttkorú csapatok és a járás több községéből és Beregszászból érkezett alkalmi válogatottak.

A megnyitón Sin József, a KMKSZ BKSZ és a Beregszászi Járási Tanács elnöke és Olekszandr Csehil, a Beregszászi Járási Futballszövetség elnöke köszöntötte a megjelent csapatokat, majd a hosszú sportmentes böjt után nagy élvezettel vetették magukat a mérkőzésekbe a játékosok.

Az eredményhirdetésnél sok díj talált gazdára: a legjobbként a felnőtt kategóriában Jánosi csapata végzett, míg az öregfiúknál a beregszászi járási válogatott lett az első. A legjobb játékos címet Dub László és Buda Péter, a legjobb kapus címet Tóth Gyula és Antal Roland érdemelte ki, de különdíjat kapott a torna doyenje, Puskás Gyula, aki túl a hetvenediken is vidáman kergette a bőrlabdát.

sj