Megjelentek a repülőterek működési feltételei a járvány idejére

2020. június 5., 12:42

Nyilvánosságra hozták az Ukrajnában a légiközlekedéssel szemben az adaptív karantén alatt támasztott követelményeket – jelentette a korrespondent.net.

Az Állami Légiközlekedési Szolgálat által a Facebook közösségi oldalon közzétett követelmények listája a légitársaságokra, a repülőtéri alkalmazottakra és az utasokra egyaránt vonatkozik. Ezek szerint az utasok, a személyzet és a legénység tagjai számára maximálisan korlátozni kell a repülőtéri terminálokhoz való hozzáférést. Alkalmazni kell a fizikai távolságtartást (1,5 méter az emberek között), fokozni szükséges a higiéniai eljárásokat és a takarítást.

Azokon a helyeken, ahol nagyon magas az utasok koncentrációja, intézkedéseket kell foganatosítani a sorok kialakulásának megakadályozására. Be kell vezetni az elektronikus eljárási alternatívákat, így a mobil regisztrációt, az érintésmentes beszállást. A repülőtéren mindenkinek arcmaszkot kell viselnie: a személyzetnek és az utasoknak egyaránt. A személyzetnek ezenkívül védőkesztyű viselését is előírták.

Emellett javasolt megmérni minden utas hőmérsékletét, és tanácsos növelni az őket a repülőgépekhez szállító buszok számát.

A korrespondent.net emlékeztet, Kijev repülőteréről június 16-án, a légiközlekedés újraindulásának napján máris 12 nemzetközi járat indítását tervezik.

(korrespondent.net/Kárpátalja)