A beregszászi tollforgatókhoz került a kupa

Labdarúgás

2020. június 10., 07:58 , 1010. szám

Ungváron immáron 19. alkalommal került megrendezésre a megye újságírócsapatai részére megrendezett műfüves kispályás focitorna. Az alkalomnak ezúttal a megyeszékhely radvánci részében lévő 7-es iskola műfüves pályája adott otthont.

A tornán négy csapat indult, és versenyen kívül részt vett még a radvánci öregfiúk válogatottja is.

Az elsőségért folytatott csatában körbeverés alakult ki, mivel a Beregszászi válogatott, a tavalyi győztes Lobda szerkesztősége és a Sporttime csapata is egyformán 6 ponttal végzett az élen, míg a minden ellenfelétől vereséget szenvedő Kárpáti Igaz Szó együttese a 4. helyen végzett.

A legjobb gólkülönbséggel végül a beregszásziaknak sikerült elhódítani a kupát. A Vérke-partiak 4-1-re nyertek a Sporttime csapatával szemben, és 7-0-ra ütötték ki az igazszósokat, a legutóbbi győztes Lobdától viszont 2-1-re kikaptak.

A tornán különdíjak is gazdára találtak: a legfiatalabb résztvevő, a Lobda játékosa, Jurij Lobják ugyanúgy különdíjat kapott, mint a legidősebbnek számító Nigriny Szabolcs. A Kárpáti Igaz Szó veteránja az idén lesz 70 (!) éves, és már az első tornának is résztvevője volt.

A díjátadók között ott volt Bohdan Andrijiv, Ungvár polgármestere, valamint a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó-szövetség elnöke, Ivan Duran, illetve helyettese, Sztepan Szelmenszkij egykori FIFA-bíró is.

(tamási)