Karantén alatt a Kárpáti Lviv

Labdarúgás

2020. június 10., 08:07 , 1010. szám

Karantén alá helyezték az ukrán élvonalbeli Kárpáti Lviv labdarúgó-csapatának teljes keretét, miután kiderült: a klub játékosai és további alkalmazottjai közül 25 személynek lett pozitív a koronavírustesztje.

A vizsgálatokat azt követően végezték el, hogy a fertőzöttség gyanúja miatt elmaradt a csapat korábbi bajnoki mérkőzése az FK Mariupol ellen. Miután a teljes kerettel és szakmai stábbal is elvégeztették a tesztet, 11 futballista és 14 stábtag is pozitív mintát produkált. Az egyesület tagjainak most legalább két hétig elzártan, házi karanténban kell élniük, ez idő alatt a lembergiek meccseit elhalasztják.

Nem halasztották el viszont a hétvégén esedékes 25. fordulót, amely azonban a Kárpáti távolmaradása miatt csonkának bizonyult.

A címvédő és listavezető Sahtar Donyeck, ha nehezen is, de hozta az európai kupaszereplési helyért harcban lévő Gyeszna Csernyihiv elleni találkozóját, míg a második helyre az Olekszandriját gólzáporos meccsen legyőző Dinamo Kijev lépett előre.

Eredmények: Sahtar Donyeck–Gyeszna Csernyihiv 3-2, Dinamo Kijev–PFK Olekszandrija 5-1, Zorja Luhanszk–Kolosz Kovalivka 1-0, Olimpik Donyeck–FK Mariupol 2-2, FK Lviv–Dnyipro 1-2.

A tabellát a Sahtar vezeti 65 ponttal az egyformán 49 ponttal második Dinamo és Zorja előtt.

(felvégi)