113 külhoni intézmény nyert Csodasarkot

2020. június 16., 15:50 , 1011. szám

Lezárult a külhoni magyar óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló Miénk a város! online játék, és megvannak az idei nyertesek, 113 külhoni intézmény nyert Csodasarkot – jelentette be Facebook-oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár közölte: az idei játékban rekordszámú versenyző, 2500 külhoni gyerek vett részt, akik nyolc héten át 60 000 feladatot oldottak meg. Kiemelte: az aktív részvételért nemcsak a gyerekeket, de a szülőket, családtagokat is köszönet illeti, akik végig támogatták és segítették a gyerekeket a versenyben.

Elmondta: a játék eredményeként 113 külhoni oktatási intézmény – 62 erdélyi, 22 felvidéki, 22 vajdasági és 7 kárpátaljai intézmény – tanulói nyertek 100 ezer forint értékű könyv- és fejlesztőjáték-csomagot, úgynevezett Csodasarkot saját közösségüknek. Hozzátette: a 113 nyertes intézmény mellett további 500 gyerek értékes könyvjutalomban részesül, mindegyik nyereményt az új tanév elején adják át. Az államtitkár minden játékosnak és résztvevőnek gratulált, valamint hozzátette: a nyertesek teljes listája elérhető a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság nyolcadik éve hirdeti meg a külhoni magyar 6–10 éveseknek szóló Miénk a város! játékot. Idén a szokásos őszi kezdés helyett már tavasszal elindult a vetélkedő, és a megszokott 4 hét helyett 8 héten át tartott. A játék indításának őszről tavaszra való átütemezésével az volt a cél, hogy az államtitkárság segítséget nyújtson a külhoni területeken a járványhelyzet miatt otthonaikban tartózkodó kisgyerekes családoknak, akik a játékon keresztül tartalmasan tölthették el együtt idejüket.

Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkári Kabinet