Ezúttal sem sikerült a bravúr a Dinamo ellen

Labdarúgás

2020. június 24., 08:12 , 1012. szám

Mint ahogy tavaly, úgy az idén sem sikerült a nagy bravúr, a Dinamo Kijev kiejtése az Ukrán Kupából a Minaj FC labdarúgócsapata számára.

A mögöttünk maradt héten az Ungvár melletti településen került sor a Minaj–Dinamo Kijev kupaelődöntőre, ahol egyetlen találkozó döntött a fináléba kerülésről.

A továbbjutás sorsa lényegében már az első játékrészben eldőlt, mivel a fővárosiak dán szerzeménye, Mihnel Duelund előbb a 9. percben, majd a 39. minutumban is bevette Popovics kapus hálóját.

A két gól között a Dinamo büntetőt is hibázott, majd a második félidő elején egy elsőre megadott, majd a VAR visszajátszásnak köszönhetően, les címén érvénytelenített Verbics találatot is annulált a találkozón közreműködő Katerina Monzul játékvezető.

A Vaszil Kobin által irányított minajiak így a tavalyi negyeddöntős vereséget követően idén az Ukrán Kupa elődöntőjében szenvedtek 2-0 arányú vereséget a Dinamo Kijevtől. (Ha ez a tendencia folytatódik, úgy jövőre talán a kupa fináléjában találkozik majd a két együttes…)

Az ukrán kupa másik elődöntőjét, a Mariupol–Vorszkla Poltava találkozót lapzártánk után, június 24-én rendezik majd, ekkor derül ki, hogy ki lesz a Dinamo ellenfele a július 8-i lembergi fináléban.

(felvégi)