Ukrajna nem áll készen a távoktatásra

2020. július 2., 17:43

Szerhij Babak, a parlament oktatási és tudományos bizottságának elnöke, a kormányzó Nép Szolgája párt képviselője kijelentette, hogy Ukrajna nem áll készen a távoktatásra a koronavírus-járvány idején – írja az Ukrajinszka Pravda.

A honatya a Szabadság Rádiónak adott interjújában arról beszélt, jelenleg Ukrajnában a távoktatás és az online oktatás nem helyettesítheti a nappali tagozatos képzést, hanem csak „kiegészítő eszközként” szolgálhatnak a tudás megszerzéséhez.

„Teljes értékűvé tenni? Erre technológiailag még nem állunk készen, és ezek teljesen más oktatási módszerek. Ami szeptember 1-jét illeti. Megértem, hogy az emberek nem akarják a távoktatást. Megértem, hogy ez gyakran a saját érdekük („Nincs kivel hagynom a gyereket”) [...] Mindent megértek. Nagyon sokféle ok létezik, és mindegyiknek van létjogosultsága. Az egyetlen dolog, hogy van egy egyszerű kérdésem minden szülőhöz: mi a teendő, ha szeptember 1-jén megtiltják a gyerekeknek az iskolába járást? Egyáltalán ne csináljunk semmit? Akkor talán még mindig jobb a távoktatás? Hiszen ez mégiscsak valamiféle eleme a tudáshoz való hozzáférésnek” – vélekedett a parlament oktatási és tudományos bizottságának elnöke.

Mint ismeretes, júniusban Olekszij Danyilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára nem zárta ki, hogy a koronavírus terjedése miatt az ukrajnai iskoláknak folytatniuk kell a gyerekek online oktatását.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)