A többség elégedetlen Zelenszkijjel, a parlamenttel és a kormánnyal

2020. július 3., 21:04

A megkérdezettek 52%-a elégedetlen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tevékenységével, s csupán 36% elégedett az államfővel – derül ki a Rejting Szociológiai Csoport felméréséből, amelyet a vesti.ua ismertetett.

A válaszadók 21%-a bizonyult elégedettnek Dmitro Razumkovnak, a Legfelső Tanács elnökének munkájával, az elégedetlenek aránya esetében 51%. Magának a parlamentnek a tevékenységével csupán 9% elégedett (76% elégedetlen).

Ami Denisz Smihal kormányfő munkájának megítélését illeti, szintén 9 százaléknyian mondták azt, hogy elégedettek, miközben az elégedetlenek aránya 56%. Ennél is kevesebben (8%) értékelték pozitívan a miniszteri kabinet tevékenységét (71% elégedetlen a kormánnyal).

A megkérdezettek 53%-a úgy vélte, idén ősszel a gazdasági válságot a kormány hozzá nem értése okozhatja, s csak 32% szerint a koronavírus, és 6% szerint a Donyec-medencei háború.

A vesti.ua emlékeztet, hogy a Razumkov Központnak a Friedrich Naumann Alapítvány a Szabadságért ukrajnai képviseletének támogatásával végzett felmérése szerint csupán az ukránok 19%-a szerint alakul megfelelően az ukrajnai helyzet (60% szerint helytelen irányba tartanak a dolgok).

(vesti.ua/Kárpátalja)