Ukrajna Herszon megye védelmére készül

2020. július 6., 18:34

Az ukrán haditengerészet nem zárja ki, hogy az orosz hadsereg megkísérli a betörést a Krím félsziget irányából Herszon megye déli részére, hogy lehetővé tegye az Észak-Krími-csatorna vízellátását a Dyipróból, ezért felkészül a lehetséges támadásra – jelentette ki Olekszij Neizspapa ellentengernagy, az Ukrán Haditengerészeti Erők főparancsnoka a Dumszkaja portálnak adott hétvégi interjújában, amelyet a korrespondent.net idéz.

„Teljes körű katonai konfrontációra készülünk, tudatában lévén, hogy ha ez bekövetkezik, akkor sajnos nagy veszteségekkel kell számolni mind a katonáink, mind a polgári lakosság körében. Sokan nincsenek tisztában ezzel jelenleg, bár az országban hetedik éve folyik a háború” – hangsúlyozta Neizspapa.

Mint fogalmazott, az a lehetőség, hogy az orosz csapatok megpróbálnak áttörni a Krím-félszigetről Herszon megye déli részére, „vizsgálat tárgya és nincs kizárva”.

Ugyanakkor rámutatott, hogy a haditengerészet egységei „nemcsak lövészárok-háborúra, hanem támadó műveletekre is készülnek – az egységek városi körülmények közötti munkájára, nemcsak védelmi feladatokra, hanem manőverezésre is”.

„Amint megértjük, hogy a Krím félszigeten megkezdődik a csatorna helyreállítása, pénzügyi forrásokat irányít erre az Orosz Birodalom (igen, így nevezem őket: ez egy birodalom, élén diktátorral), ez egyértelmű jele lesz annak, hogy az Orosz Föderáció teljes körű konfrontációra készül. És akkor válaszolnunk kell a kihívásokra” – vonta le a következtetést az ukrán haditengerészet főparancsnoka.

(dumskaya.net/korrespondent.net/Kárpátalja)