Így kaphatnak halasztást a behívás alól a felvételizők

2020. július 9., 11:37

A felsőoktatási intézményekbe jelentkezők 2020. október 1-jéig kaphatnak felmentést a sorkatonai szolgálatra vonatkozó behívás alól – közölte az Oktatási és Tudományos Minisztérium nyomán a korrespondent.net.

E célból a jelentkezőknek előzetesen regisztrálniuk kell a felvételi vizsgákra, és meg kell kapniuk az igazolást arról, hogy felvételizni szándékoznak.

A felvételi eljárásban való részvételről kiadott előzetes regisztrációs igazolás alapján a hadkiegészítő parancsnokságok kötelesek halasztást biztosítani a behívás alól – közölte az Oktatási és Tudományos Minisztérium.

A szaktárca tájékoztatta a felsőoktatási intézmények felvételi bizottságait azon jelentkezők előzetes regisztrációjáról, akik folytatni kívánják tanulmányaikat, de behívás előtt állnak.

A tárcánál egyben emlékeztettek, hogy a 18–19 éves személyeket saját kérésükre, kérvényük alapján hívhatják be sorkatonai szolgálatra.

Korábban jelezték, az Oktatási és Tudományos Minisztérium azzal a kéréssel fordult a Védelmi Minisztériumhoz, hogy biztosítson halasztást a sorkatonai szolgálat megkezdése alól azoknak, akik most fejezték be a középiskolát.

(korrespondent.net/Kárpátalja)