Katonák merték a vizet a kátyúkból Zelenszkij érkezése előtt?

A hadsereg tagadja, hogy az elnök miatt tették volna

2020. július 10., 13:44

Luckban a 204-es Szevasztopoli Taktikai Légi Dandár katonáinak parancsba adták Volodimir Zelenszkijelnök látogatása előtt,hogy merjék ki a vizet a régóta nem javított úton keletkezett pocsolyákból – írja a zn.ua július 10-én.

Azesetről készült fotókat és videofelvételt maguk a katonák bocsátották a 24 kanal rendelkezésére. A tévécsatorna forrása szerintaz egység parancsnoksága útjavítás címén adta ki az utasítást, miközbenkörülbelül 20 éve nem javították az utat.A katonák az egység kapujához vezető útonelőbb kiszárították a kátyúkat, azután szurkot öntöttek beléjük, és kavicsot szórtak rájuk.

Később a helyzetet így kommentálta az ukrán légierő Nyugat Légi Parancsnoksága.

„Az egység vezetése megállapodott az útkarbantartókkal, hogy a körlet területén költségmentesen töltsék fela kátyúkat felmart aszfalttal. Annak érdekében, hogy ne a vízbe kelljen döngölni azt, a katonáka kezük ügyébe eső eszközökkelmertékki a vizet a gödrökből. Ez minden” – közölte Facebook-oldalán a parancsnokság.

„A katonai egységeknél rendszeresen végzik ezen a módon a terület takarítását és a kátyúkbetömését. Ezeknek a munkáknak a kivitelezői pedig közvetlenül a katonák, mivel,sajnos,nincs megbízott vállalat (outsourcing alapján) a terület takarítására” – tette hozzá a parancsnokság.

(zn.ua/24tv.ua)