Néma koszorúzással méltatták a Rákóczi-szabadságharcot Beregszászban

2020. július 19., 14:50

Beregszászban is néma koszorúzással tisztelgett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) a Rákóczi-szabadságharc évfordulója alkalmából. Július 19-én a KMKSZ kezdeményezésére zárt körű koszorúzást szerveztek a Budapest téren található Rákóczi lovas szobránál.

A kezdeményezéshez csatlakozott a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Magyarország Beregszászi Konzulátusa, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete, valamint a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány.

Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke elmondta, hogy II. Rákóczi Ferenc vélhetően a legönfeláldozóbb, leghűségesebb alakja a magyar történelemnek. Hisz mindenét feláldozta a hazáért, ezenkívül személyes példamutatással és hatalmas szervezőkészséggel kinyilvánította, hogy szükség van a modern magyar állam megalapítására. Rákóczi minden tettét a magyar népért, a közért tette. És nekünk itt, Beregszászban, az Ő személyes példáján felbátorodva követnünk kell Rákóczi népét és eszméit – mondta az elnök úr.

K. K.