Két meccsen hat pont a minajiak mérlege

2020. július 22., 08:23 , 1016. szám

Az országos másod­osztályú labdarúgó-bajnokságban is két fordulót rendeztek legutóbbi bejelentkezésünk óta, amelyeket kiváló mutatóval vett a Minaj FC.

Vaszil Kobin együttese a 24. játéknapon a tabellán előtte álló Ahrobiznesz Volocsiszk otthonába látogatott, és a hajrában szerzett Mastalir- és Nurijev-találatokkal 2-0-ra nyerni tudott riválisával szemben.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a mérkőzésen közreműködő Jurij Ivanov játékvezető a találkozót követően feljelentést tett, mivel a lefújást követően az öltözőben inzultálták, és meg is ütötték…  A heves akaratuknak nem éppen a legszerencsésebb formában érvényt szerezni próbáló vendéglátók állítólag egy meg nem adott büntetőt, illetve a házigazda csapat számára kiosztott nyolc sárga lapot kérték számon Ivanovtól. Az incidensben ráadásul az Ahrobiznesz klubelnöke, Oleg Szobuckij is részt vállalt, aki – a bíró elmondása szerint – ugyancsak tettleg bántalmazta a sípmestert. Az ügynek nyilván még lesz folytatása…

A viharos volocsiszki vendégszereplést követően a Minaj FC a hét végén a tabella alsó feléhez tartozó Metalurg Zaporizzsját látta vendégül, és 2-1-es győzelmet aratott. A kárpátaljai csapat mindkét találatát Nurijev szerezte, a vendégek a lefújás előtt szépítettek.

A bajnoki tabellán az Inhulec Petrovo vezet 53 ponttal az 50 pontos Minaj FC, illetve a 48 ponttal harmadik Voliny Luck előtt.

A folytatásban a minajiak a Cserkascsina otthonába látogatnak.

(jeél)