Online turisztikai képzés indul Kárpátalján

2020. július 25., 18:29 , 1017. szám

A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács falusi turizmus képzést szervez online formában az Egán Ede-program turisztikai szekciójának nyertes és fellebbezéssel élő pályázói számára. A Jó gyakorlat a falusi turizmusban nevet viselő képzés célja, hogy megfelelő szakmai tudást biztosítson a kárpátaljai turisztikai vállalkozást üzemeltetők számára.

Az induló képzésről Mester Andrással, a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács elnökével beszélgettünk.

– A falusi vendéglátók számára indítunk képzést. Ezt idén második alkalommal szervezzük meg. Két évvel ezelőtt közel hetven résztvevő kapott tanúsítványt arról, hogy elvégezte a vendégfogadói képzést, és minőséges szolgáltatást tud nyújtani. Azért tartottuk indokoltnak a képzés ismételt megszervezését, mert az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány turisztikai pályázatának nyertesei között többen vannak olyanok, akiknek nincs vendéglátói képzettsége. Adott esetben ez azt jelenti, hogy a 109 nyertes közül 70-en nem rendelkeznek semmilyen turisztikai végzettséggel. Ők azok, akik ezúttal részt vehetnek az általunk most meghirdetett képzésen. A képzés augusztus elsején indul, tehát július végéig van lehetőségük jelentkezni, ehhez egy adatlap kitöltésére és személyi igazolványra van szükség.

– Hogyan fog megvalósulni a tanfolyam?

– A jelenlegi szabályozások szerint gyakorlatilag nem tudunk kontakt képzést szervezni, így a most meghirdetett képzésünk online formában fog megvalósulni. A jelentkezőknek lehetőségük lesz az előadásokra való bejelentkezésre, ez egy olyan rendszerben fog történni, mely rögzíti, hogy ki jelentkezik még az előadásra, így nyomon tudjuk követni a résztvevők aktivitását. Meghatározzuk, hogy az előadások hány százalékán kötelező részt venni. Lesz gyakorlati része is a képzésnek, és augusztus végén egy online vizsgával zárunk. Egy hónap leforgása alatt szeretnénk kiadni az okleveleket azok számára, akik elvégezték a tanfolyamot.

A képzéssel kapcsolatos bővebb információk a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács honlapján találhatóak.

Váradi Enikő