Zsinórban hatodszor győzött a Minaj FC

Labdarúgás

2020. augusztus 5., 08:22 , 1018. szám

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a Minaj FC átvette a vezetést a tabella élén az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.

Vaszil Kobin együttese a 27. játéknapon az alsóházhoz tartozó Hirnik-Szport együttesét látta vendégül, és végül minimális gólkülönbségű győzelmet aratott. A találkozó sorsát eldöntő egyetlen találatot Vaszil Pinyasko szerezte a 43. percben, és bár a hazaiaknak a második játékrészben is volt lehetőségük a gólszerzésre, maradt az 1-0.

Az eddigi listavezető Inhulec Petrove az Obolony Brovari vendégeként 1-1-es döntetlent ért el, így a tabellán a pontjai számát 56-ra növelő kárpátaljai együttes mögött 55 pontjával a 2. helyre szorult vissza. Harmadik az Ahrobiznesz Volocsiszk 53 ponttal.

Ez a hét vízválasztó lehet a minajiak számára, hiszen két idegenbeli fellépésükre is sor kerül. Előbb, lapzártánk után, hétfőn este, az 51 pontos, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Ruh Lviv otthonába látogatnak Nurijevék, majd a hét végén az ugyancsak a tabella első feléhez tartozó Avanhard Kramatorszk otthonába utaznak.

(tamási)