Eredményes volt a gyűjtés

A járvány elleni védekezést segítő csomagot kapott a Csapi Mese Óvoda

2020. augusztus 6., 20:22

Balogh Lívia, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Ungvári Középszintű Szervezetének, valamint Csapi Alapszervezetének elnöke több mint tízezer hrivnya értékű egészségügyi maszkokból, gumikesztyűkből, fertőtlenítő- és tisztítószerekből álló ajándékcsomagot adott át augusztus 6-án a Csapi Mese Óvoda munkatársainak. Csap város egyetlen megaóvodájában akkor már az augusztus tizedikei nyitásra készültek a munkatársak, mindenki takarított, fertőtlenített.

Halina Maco, az óvoda igazgatónője köszönetet mondott a KMKSZ és az adományozók nagylelkű támogatásáért. Elmondta, hogy Csap város egyetlen óvodájának 14 csoportjába 288 gyerek járt a karantén kezdetéig. A tizennégyből három magyar tannyelvű csoport, ahová 70 gyermek jár. Az óvoda a kényszerszünet alatt szépen megújult, jelenleg a takarítási, fertőtlenítési munkák zajlanak, és örömmel várják a gyermekeket.

Balogh Lívia lapunknak a helyszínen elmondta, hogy a KMKSZ, valamint a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány még a Covid–19 elleni védekezést szolgáló karantén bejelentésekor meghirdetett egy gyűjtést, melynek során magánszemélyek, cégek, vállalkozók adományaiból befolyt összegből előbb az egészségügyi intézményeket igyekeztek támogatni a védekezést segítő eszközökkel, most viszont a hosszas kényszerszünet után az újranyitásra készülő óvodák fordultak hozzájuk segítségért.

A gyűjtési akcióhoz csatlakoztak többek között a KMKSZ és a hozzá kapcsolódó alapítványok, a TV21 Ungvár, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, és lapunk, a Kárpátalja munkatársai is, támogatva anyagiakkal is a vírus elleni küzdelmet.

Pujó Gizella óvónő munkatársunknak elmondta, hogy az Egészségügyi Minisztérium előírásainak megfelelően számos védő és fertőtlenítő eszköz megléte esetén nyithatnak csak ki az óvodák, ebben nyújtott most gyors segítséget a KMKSZ a Csapi Mese Óvodának, amiért nagyon hálásak a munkatársak és a szülők is. Az előírásoknak megfelelően a szőnyegeket felszedték, és a plüssjátékokat is elrakták a játszószobákból. Remélik, hogy ezt a nehéz időszakot az előírások pontos betartásával minden gyermeknek és minden munkatársuknak sikerül egészségesen átvészelnie.

Az átadást igazoló okirat aláírását követően Balogh Lívia – az óvoda igazgatójának és az óvónőknek a vezetésével – bejárta a gyerekek fogadásához teljes mértékben felkészített intézményt.

dózsa