Munkácson és a járásban is kaptak egészségügyi védőeszközöket az óvodák

2020. augusztus 6., 19:05

Még nem minden óvoda nyitotta meg kapuit a Munkácsi járásban, azonban ahol a lehetőségek engedik, a szabályok betartásával várják a gyerekeket. Ahhoz pedig, hogy a szigorú előírásokat be is tudják tartani, az egészségügyi védőfelszerelésekből és fertőtlenítőszerekből folyamatos ellátottság szükséges. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) által indított adománygyűjtésnek köszönhetően augusztus 5-én, szerdán a Munkácsi Református Roma Óvodának, és a Munkácsi Szent József Katolikus Óvodának adott át a KMKSZ helyi alapszervezete egészségügyi egységcsomagot, majd másnap a Derceni Szivárvány Óvoda részesült adományban. 

Gulácsy Géza, a KMKSZ Munkácsi Középszintű Szervezetének elnöke reményét fejezte ki, hogy az adományok segítik az intézményeket az újraindulásban. Korolyova Erzsébet, a KMKSZ Munkácsi Alapszervezetének elnöke, valamint Lőrinc István derceni alapszervezeti elnök tevékeny részt vállaltak az adományok célba juttatásában, illetve az igények felmérésében. 

Bíró Larissza, a Derceni Szivárvány Óvoda igazgatója köszönetét fejezte ki, majd elmondta, hogy bár tartanak még a járástól kapott egészségügyi készletek, a folyamatos ellátás elengedhetetlen, így az adomány jókor érkezett. Az igazgató asszony arról is beszámolt, hogy örvendetes hír a faluban az újranyitás, hiszen a szülőknek nehézségeket okozott munkahelyeik mellett a gyerekek felügyeletének megoldása. 

Munkácson a református roma óvodában, valamint a katolikus óvodában is örömmel fogadták az adományokat. Az intézményvezetők köszönetüket fejezték ki a KMKSZ-nek, valamint a gyűjtésben részt vevő személyeknek. Mindenki azt szeretné, hogy egyre több óvoda nyissa meg kapuit a közeljövőben Kárpátalja-szerte. 

tj