Egyetlen lépésre a feljutástól a Minaj FC

2020. augusztus 12., 08:10 , 1019. szám

Az ukrán élvonalba igyekvő Minaj FC labdarúgócsapata megnyerte utolsó előtti bajnoki találkozóját a koronavírus-járvány miatt maratonira sikeredett 2019–2020-as idény hajrájában, így a csütörtökön esedékes záró találkozón egy döntetlen is elegendő lehet számára a legjobbak közé való feljutáshoz.

A bajnokság záró szakaszában a kárpátaljai együttes zsinórban hat mérkőzést tudott megnyerni, ám a 28. játéknapon egygólos vereséget szenvedett a Ruh Lviv vendégeként. Pénteken a középmezőnyhöz tartozó Avanhard Kramatorszkhoz utaztak a minajiak, és az 1-0-s félidőt követően 2-0 arányban megnyerték a találkozót. Rusztam Ahmedzade szerzett vezetést a vendégek számára, a második játékrész 65. percében pedig egy szerencsétlen öngól pecsételte meg végképp a sorsát az Avanhardnak.

A forduló rangadóján 1-1-es döntetlenre végzett egymással az Inhulec és a Ruh, így az utolsó forduló előtt még 5 csapat pályázik a feljutást jelentő első három helyre.

Az egyformán 59 ponttal álló Inhulec és Minaj mögött az Ahrobiznisznek és a Voliny Lucknak 57-57 pontja van, míg az 5. Ruh­nak ugyan csak 55 pontja van, de a lembergieknek van még egy elhalasztott mérkőzésük.

Az augusztus 13-án sorra kerülő zárónapon a Minaj–Voliny Luck lesz a forduló egyik kulcsmérkőzése, a kárpátaljai együttesnek lényegében már egy döntetlen is azt jelentheti, hogy a végelszámolásnál ott lehet a feljutást érő első három hely egyikén.

A nagy tét mellett még egy másik presztízscsatát is hozhat a találkozó, mivel a góllövőlistát jelenleg a minaji Nurijev és a lucki Kozsanov vezeti egyformán 17 találattal.

Egyébként lapzártánkkor érkezett a hír, miszerint a Voliny két játékosánál, a kapus Vladiszlav Levanyidovnál és a középpályás Anatolij Uljanovnál pozitív koronavírustesztet regisztráltak, így a két labdarúgó semmiképpen nem léphet pályára a csütörtöki összecsapáson.

(tamási)