Fokozatosan eltűnnek a régi személyi igazolványok

2020. augusztus 13., 10:49

Ukrajnában a tervek szerint fokozatosan bevonják a papíralapú személyi igazolványokat, és plasztikkártyákkal váltják fel azokat – közölte a Belügyminisztérium sajtóközpontja nyomán a korrespondent.net.

A vonatkozó törvényjavaslat értelmében a személyi igazolvány könyvecskéjét akkor cserélnék kártyára, amikor eljön az ideje, hogy új fényképet ragasszanak bele. Új személyi igazolványokat már csak kártya formájában adnának ki.

A már kiadott papíralapú személyi igazolványok érvényesek maradnak: 

- a 16–25 évesek esetében 25 éves korig; 

- a 25–45 éveseknél 45 éves korig – azzal a feltétellel, hogy még a készülő törvény életbelépése előtt, 25. életévük betöltése után kaptak új személyi igazolványt, vagy ragasztottak új fényképet a már meglévő okmányba;

- a 45 éven felüliek esetében határidő nélkül – azzal a feltétellel, hogy még a készülő törvény életbelépése előtt, 45. életévük betöltése után kaptak új személyi igazolványt, vagy ragasztottak új fényképet a már meglévő okmányba.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy a tervek szerint az ukrán polgárok a személyi igazolvánnyal együtt hivatalos e-mail-címet is kapnának.

(korrespondent.net/Kárpátalja)