A Kölcsey Nyári Pedagógusakadémia kihelyezett képzései a bázisiskolákban

2020. augusztus 18., 18:35 , 1020. szám

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) évente megrendezett Kölcsey Nyári Pedagógusakadémiájának idei továbbképzései a Covid–19 vírus miatt kialakult helyzetben egységes órarenddel régiónkénti bontásban, kihelyezett képzési formában történnek. Célja a pedagógusok számára segítséget nyújtani abban, hogy bővebb gyakorlati ismeretekre tegyenek szert a táv- és digitális oktatást segítő platformokkal kapcsolatban, továbbá azokat hatékonyan használják a távoktatás vagy akár az általános, oktatói-nevelői és adminisztratív munka során a tanárok.

A képzés programjában szerepel a digitális adminisztráláshoz szükséges platformok megismertetése, a digitális tudásfelmérés módszereinek bemutatása és begyakoroltatása, majd végül a digitális oktatási anyagok készítését és az élő kapcsolattartást segítő felületek ismertetése. A képzés háromnapos. A résztvevők naponta regisztrálnak, majd négy órapáron vesznek részt. Ebből három kombinált elméleti és gyakorlati foglalkozás, a negyedik pedig egyéni gyakorlat.

Az első képzés a Nagydobronyi Református Líceumban valósult meg augusztus 11–13. között, 21 részt vevő pedagógussal. A kihelyezett képzés szakmai vezetője Kriczky István és Szanyi Ádám volt.

A Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum bázisán augusztus 12–17. között rendezték meg, 17 részt vevő pedagógussal. A kihelyezett képzés szakmai vezetője Magyar Vita.

A Jánosi Középiskola bázisán augusztus 12–17. között zajlott, 14 részt vevő pedagógussal. A kihelyezett képzés szakmai vezetője Parászka Emil. 

Az Ungvári 10. Sz. Magyar Tannyelvű Dayka Gábor Középiskolában és a Nagymuzsalyi Középiskolában egyidejűleg, augusztus 13–17. között zajlottak a foglalkozások. Ungváron 44 pedagógus regisztrált, a képzés vezetője Szuhomlin Marianna. Nagymuzsalyban 13 pedagógus jelezte részvételi szándékát, ahol a szakmai vezető Makó Pál volt.

A Kaszonyi Arany János Líceum augusztus 14–18. között tartotta meg a képzést 14 bejelentkezett résztvevővel. A vezetői feladatokat Kucsinka Zoltán látta el.

A képzések folytatódnak a bázisiskolákban augusztus hónap folyamán.

KMPSZ