A rendőrség ellenőrizni fogja azokat a körzeteket, amelyek megtagadták a karantén szigorítását

2020. augusztus 20., 17:22

A kormány utasította a Nemzeti Rendőrséget, hogy ellenőrizze azokat a körzeteket, amelyek a koronavírus-járványhelyzet súlyosbodása ellenére sem hajlandóak a karantén-intézkedések szigorítására – jelentette ki Oleg Nemcsina kabinetminiszter a sajtónak nyilatkozva a szerdai kormányülés után, adta hírül a korrespondent.net hírportál.

A miniszter elmondta, a kormány aggódik amiatt, hogy egyes területi közösségek a központi hatalmi szervek utasítása ellenére sem tartják be a karantén-korlátozásokat. Az illetékes állami bizottság súlyos aggodalmának adott hangot, mert egyes településtársulások nem hajlandóak elfogadni a számukra központilag meghatározott karanténövezeti besorolást, ezért a kormány utasította a Nemzeti Rendőrséget és a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatát, hogy az adott helyeken elemezze a helyzetet és tegyen jelentést a törvényszegő cselekményekről – tette hozzá.

Kedden a Lemberg (Lviv) megyei Szambir városi tanácsa megtagadta a karantén szigorítását. A képviselők határozatot fogadtak el, amelyben leszögezték, hogy az illetékes állami szervek alkotmányellenesen jártak el, amikor a várost a vörös járványügyi zónába sorolták.

A harkivi hatóságok ugyancsak megtagadták a metró bezárását. A város a koronavírus terjedése miatt a vörös övezetbe került, de a helyi illetékesek szerint elsőbbséget kell biztosítani a lakosság kényelmének.

(vb/karpat.in.ua)