„KMKSZ”–UMP-közgyűlés Beregszászban

2020. augusztus 25., 20:10 , 1021. szám

A „KMKSZ”–Ukrajnai Magyar Párt közgyűlésére augusztus 25-én a II. Rákóczi Ferenc Kárpátalja Magyar Főiskola átriumában került sor.

A közgyűlésen a párt tagjai egyöntetűen megszavazták az október 25-én sorra kerülő helyhatósági választáson való részvételi szándékot.

Brenzovics László, a „KMKSZ”–UMP elnöke hetilapunknak adott interjújában elmondta, hogy a szervezet 1990 óta minden helyhatósági és parlamenti választáson részt vett. „Nehéz időket élünk, hisz a katonai konfliktus és a gazdasági válság mellett napjainkban nyílt magyarellenes megnyilvánulások is megjelentek az elmúlt évek során Kárpátalján” – mondta, majd abbeli bizodalmát fejezte ki, hogy minden nehézség ellenére sikerül majd olyan jelölteket indítani, akik szép eredményeket érnek el a közelgő választáson.

„Mindenképpen szeretnénk megismételni a 2015-ös választáson elért történelmi sikert, és remélhetőleg folytatni tudjuk a már elkezdett infrastrukturális fejlesztéseket, melyekbe beletartozik a magyarlakta területeken lévő és a magyar falvakat összekötő utak javítása, fejlesztése, valamint újabb határátkelők megnyitása” – mondta Barta József, a „KMKSZ”–UMP alelnöke.

Darcsi Karolina, a „KMKSZ”–UMP Beregszászi Városi Szervezetének elnöke elmondása szerint a soron következő helyhatósági választás egyaránt sorsdöntő lehet a Kárpátalján és a Bereg-vidéken élő magyarság szempontjából: „Rendkívül fontos, hogy a Beregszász központtal létrejött kistérség magyar többsége ezentúl is fennmaradjon, és KMKSZ színeiben indulók jó eredményeket érjenek el.”

„Reményeim szerint minél több olyan fiatal indul majd a ránk következő választásokon, akik az elmúlt évek során elvégezték a közéletei akadémiák egyikét” – nyilatkozott Dobsa István, a KMKSZ Ifjúsági Szervezetének elnöke.

Simon Dávid