Magabiztos győzelemmel kezdett a bajnok és az ezüstérmes

A járványhelyzet elnapolta a Minaj FC élvonalbeli bemutatkozását

2020. augusztus 26., 08:22 , 1021. szám

Csonka fordulóval vette kezdetét a 2020–2021-es bajnoki idény az immáron 14 csapatos ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, mivel az FK Lviv–Minaj FC találkozót azért halasztották el, mert a lembergiek hat játékosánál is koronavírus-fertőzést mutattak ki. A tervek szerint a kárpátaljai újoncklub lembergi vendégjátékára augusztus 31-én kerülhet majd sor.

A bajnok Sahtar Donyeck a Kolosz Kovalivka, míg az ezüst­érmes Dinamo Kijev az Olimpik Donyeck ellen aratott magabiztos győzelmet. A jelek szerint a kijevi klub kemény magja még most sem tudja teljesen megbocsájtani a klubvezetésnek azt a tényt, hogy a korábban több mint egy évtizedig ádáz ellenségnek számító Mircea Lucescu ül kedvenceik kispadján, mivel az Olimpik elleni zárt kapus találkozón néhányan ,,betörtek” a nézőtérre és füstbombákkal jelezték elégedetlenségüket.

A pályára lépő két újonc együttes közül az Inhulec Petrove 1-1-es döntetlent ért el az SZK Dnyipro ellen, a Ruh Lviv viszont egy kiadós vereségbe futott bele Poltavában.

A nyitóforduló eredményei: Olimpik Donyeck–Dinamo Kijev 1-4, Sahtar Donyeck–Kolosz Kovalivka 3-1, Gyeszna Csernyihiv–Zorja Luhanszk 3-1, FK Olekszandrija–FK Mariupol 4-1, Inhulec Petrove–SZK Dnyipro 1-1, Vorszkla Poltava–Ruh Lviv 5-2.

A második fordulót szeptember 12-én rendezik, amikor is az FK Olekszandrija lesz a Minaj FC ellenfele az ungvári Avanhard Stadionban sorra kerülő mérkőzésen.

Időközben a minajiak komoly erősítésbe kezdtek, több új játékos érkezését is bejelentették.

Egy időre Kárpátaljára teszi át a székhelyét a Sahtar Donyeck kölcsönjátékosaként Anton Kanibolockij és Kiril Melicsenko. A 32 éves kapus Kanibolockij az utóbbi évben a Kárpáti Lvivnél szerepelt ugyancsak kölcsönben, míg a 21 éves Melicsenkóra támadóként számíthat Vaszil  Kobin vezetőedző.

A csatárszekciót erősítheti a Voliny Lucktól érkező 33 éves Denisz Kozsanov is, aki Nurijevvel együtt a legutóbbi idény társgólkirálya volt a másodosztályban.

A 21 éves munkácsi származású Dmitro Pavlisra védőként, míg a Dnyiprótól érkező Olekszandr Sznyizskóra középpályásként számíthat a kárpátaljai együttes.

(tamási)