Folyamatosan fejlődik a turizmus Beregszászban

2020. szeptember 10., 14:41 , 1024. szám

„Beregszász Kárpátalja egyik turisztikai központja” – hangzott el a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács vendégfogadói tanfolyamának oklevélátadó ünnepségén. Az eseményt a városi művelődési házban rendezték meg szeptember 10-én.

Az átadóünnepséget Mester András, a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács (KMTT) elnöke nyitotta meg. Az egybegyűltek köszöntését követően elmondta, hogy második alkalommal szervezték meg a vendégfogadói tanfolyamot, melynek célja olyan feltételeket teremteni Kárpátalján, amelyek a hazai turizmust európai szintre emelik.

Az okleveleiket átvevők között akadtak olyanok, akik már több mint 10 éve foglalkoznak falusi vendéglátással, panziók üzemeltetésével, illetve olyan új vendégfogadók is, akik most kezdenek komolyabban turizmussal foglalkozni.

Brenzovics László, a KMKSZ elnöke örömét fejezte ki, hogy szép számmal voltak jelen a rendezvényen. „A kárpátaljai magyarság, Beregszász és egész Kárpátalja jövője számára rendkívül fontos a turizmus fejlődése” – hangsúlyozta az elnök. Kiemelte, az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány egyik fontos eleme a turizmus fejlődése, amely terv keretében hamarosan megkezdődik a pályázatok kifizetése. „Reményeink szerint hamarosan véget ér a koronavírus-járvány, amely jelentős mértékben akadályozza a turizmus fejlődését, és újra virágozni fog vidékünkön is a turizmus” – zárta beszédét Brenzovics László

Ezt követően Babják Zoltán, Beregszász polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács munkájának súlya felbecsülhetetlen, hangsúlyozta, ugyanis egy olyan régióban, ahol tulajdonképpen az ipar sajnos lecsengőben van, azokat az értékeket és természeti kincseket kell felhasználnunk, amelyek akár természetesen, akár megfelelő hozzáadott értékkel a hasznunkra válnak, sőt, fejlesztik gazdaságunkat. „Roppant fontos az, hogy aki volt egyszer Kárpátalján, az vissza akarjon jönni, és ne csak azért, mert finomak a bográcsgulyásaink és gyönyörűek a hegyeink, hanem azért is, mert tudjuk, hogy hogyan kell fogadni és elkísérni egy vendéget” – emelte ki a polgármester. Végezetül erőt, egészséget és jó munkát kívánt mindenkinek.

K. K.