Változatlanul Ahmetov a leggazdagabb ukrán

2020. szeptember 15., 18:35

A Fokusz folyóirat közzétette a leggazdagabb ukránok rangsorát, amelyet Rinat Ahmetov az SCM-vállalatcsoport és a DTEK tulajdonosa vezet – jelentette a zn.ua.

Ahmetov vagyonát 7,2 milliárd dollárra becsülik.

A második helyezett Viktor Pincsuk, az Interpipe tulajdonosa lett 2,4 milliárd dolláros vagyonával, majd Dmitro Firtas (Group DF, 1,7 milliárd dollár) következik.

Vadim Novinszkij (1,5 milliárd dollár), a Smart-Holding tulajdonosa lépett előre a negyedik helyre. Eközben Konsztantin Zsevago (0,5 milliárd dollár) a negyedikről a 20. helyre esett vissza.

Ukrajna ötödik elnöke, Petro Porosenko a 2019-es esztendő eredményei alapján a tizenkettedikről az ötödik helyre lépett előre a maga 1,3 milliárd dollárjával. A 10. helyről a hatodikra küzdötték fel magukat Olekszandr és Halina Herehi, az Epicentr üzlethálózat birtokosai, akiknek a vagyonát 1,2 milliárd dollárra becsülik.

Viktor Medvedcsuk, az Ellenzéki Platform – Az Életért párt politikai tanácsának elnöke lett a hetedik a rangsorban 1,1 milliárd dollárral, míg Ihor Kolomojszkij (1,1 milliárd dollár), illetve üzlettársa, Hennagyij Boholjubov (0,9 milliárd dollár) a 8. és 9. helyet foglalják el a rangsorban. A tíz leggazdagabb ukrán rangsorát Volodimir Kosztelman (0,85 milliárd dollár) zárja.

(zn.ua/Kárpátalja)