Tanszercsomagban részesültek az első osztályos gyerekek Beregszászban

2020. szeptember 25., 14:35 , 1026. szám

A Széchenyi Jótékonysági Alapítvány és a Nemzetpolitikai államtitkárság támogatásával, valamint a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) közreműködésével az idei tanév elején sem maradt el a kárpátaljai magyar első osztályos gyermekek tanévkezdésének támogatása. Az elkészített tanszercsomagokat a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) aktivistái adták át.

A Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskolába, a Beregszászi Esze Tamás Líceumba, valamint a Beregszászi 7. Számú Magyar Tannyelvű Általános Iskolába Darcsi Karolina, a KMKSZ politikai és kommunikációs titkára, valamint Molnár D. István a KMKSZ Beregszászi Alapszervezetének elnöke juttatta el a tanszercsomagokat szeptember 25-én.

Ezt megelőzően a KMKSZ és szervezeteinek munkatársai a város mindegyik magyar tannyelvű iskolájába eljuttatták az egységes tanszercsomagokat. A Beregszászi 10. Számú Középiskolában Orosz Géza, a Beregszászi 3. Számú Zrínyi Ilona Középiskolában Fekete Brigitta, a Beregszászi 6. Számú Horváth Anna Általános Iskolában Pógár Tamás adta át az elsősöknek a csomagokat, a Beregszászi 9. Számú Általános Iskola elsős diákjai pedig Huszár Pétertől vehették át a hasznos iskolai kellékeket.

A névre szóló tanszercsomagok hasznos és nélkülözhetetlen eszközöket tartalmaznak, többek között hátizsákot, tolltartót, írószereket, füzeteket, olvasókönyveket, melyek elengedhetetlen tartozékai az elsős gyerekek tanulmányainak megkezdéséhez.

Az ajándékok átadásakor elhangzott, hogy a KMKSZ és a KMPSZ reményei szerint a kisiskolások nagy hasznát veszik majd a tanszercsomagoknak, melyek segítségével könnyebben és vidámabban megismerkednek a betűk és a számok izgalmas világával.

K. K.