Tanszercsomagokat kaptak az elsősök Munkácson és a járásban

2020. szeptember 26., 15:31 , 1026. szám

A Széchenyi Jótékonysági Alapítvány és a Nemzetpolitikai államtitkárság támogatásával, valamint a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség közreműködésével idén is sor került a magyar tannyelvű első osztályos gyerekek megajándékozására. Füzetekkel, színes ceruzákkal, kifestőkkel és megannyi hasznos taneszközzel találkoztak az ajándékcsomagot bontogató nebulók. Mindenki névre szóló ajándékot kapott, melyet a KMKSZ aktivistái osztottak szét a gyerekek között szeptember 25-én.

Elsőként a Munkácsi 14. Számú Általános Iskola elsősei kaptak tanszercsomagokat, majd a Munkácsi 3. Sz. II. Rákóczi Ferenc Középiskolában Schink István igazgató, Korolyova Erzsébet, a KMKSZ Munkácsi Alapszervezetének elnöke, a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány főreferense, és Lapatyuk Krisztina, a KMKSZ Munkácsi Középszintű Szervezetének főreferense adták át az ajándékokat. Idén 65 elsős vehette át a tanszercsomagot. „Volt minek örülni, mert ilyen tartalmas csomag még nem volt, mint most. A kislányoknak és kisfiúknak külön, névre szólóan elkészített tornazsákban egy minden szükséges eszközzel felszerelt mappa, és nagyon sok különböző füzet, album található. A gyermekek megköszönték az ajándékokat, és megígérték, hogy szorgalmasan fognak tanulni, szót fogadnak a tanító néninek és a szüleiknek” – fogalmazott Korolyova Erzsébet, majd jó eredményeket és kiváló egészséget kívánt mindenkinek.

Dercenben a KMKSZ helyi alapszervezetének elnökségi tagjai adták át az ajándékot az elsősöket. A kisfiúk kék, a kislányok rózsaszín tornazsákban kapták meg az értékes taneszközöket.

Barkaszón szintén pénteken került sor az átadására. Bimba Éva, a KMKSZ Barkaszói Alapszervezetének elnöke és Barta Karolina elnökségi tag nyújtották át az ajándékokat az elsősöknek. Bimba Éva köszönetet mondott a szervezőknek Isten gazdag áldását kérve további munkájukra.

A Beregrákosi Általános Iskola 14 mosolygós elsőse nagy örömmel vette át a hasznos tanszercsomagot. Tóth Margit, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke az átadást követően hálás köszönetét fejezte ki a szervezők felé.

tj