Megkezdődnek az Egán Ede-program turisztikai pályázatainak kifizetései

2020. szeptember 28., 11:53

A türelem rózsát terem – tartja a mondás. Ezt nagyon jól tudják azok a kárpátaljai vállalkozók, akik már jó ideje várnak az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Program keretében meghirdetett pályázataik eredményeire. Jó hír, hogy már nem kell tovább várniuk – jelentette be a napokban Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke és Berki Marianna, az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány irodaigazgatója.

„Örömmel számolhatunk be arról, hogy 102 nyertes pályázót fogunk kifizetni az elkövetkezendő napokban. Feltétel: a kifizetési kérelem leadása, továbbá, amire nagyon oda kell figyelni, hogy az eszközbeszerzés esetén mindenképpen igazolni kell az önrész felhasználását; beruházás esetében pedig a projekt százszázalékos végrehajtása” – nyilatkozta Berki Marianna.

Brenzovics László elmondása szerint a turisztika támogatása az Egán Ede-terv egyik legfontosabb iránya, hiszen a kárpátaljai magyarság szempontjából rengeteg embernek ad munkát vidékünkön. „A turizmust a jövőben is támogatjuk. Tesszük mindezt nem csupán pályázatokkal, hanem képzésekkel is” – mondta az elnök úr.

A bejelentés helyszíneként a Mezőgecsei Takaros Panzió szolgált, amely tökéletes példája a kárpátaljai falusi turizmus fejlődésének.

SD