Átadásra került a családorvosi rendelő felújított épülete Gáton

2020. szeptember 29., 17:11 , 1026. szám

A Gáti Családorvosi Rendelő felújítását követő átadóünnepségre került sor szeptember 29-én. Immár a Beregszászi járás egyik legnagyobb községének lakói is élvezhetik a korszerű egészségügyi ellátást. A felújítás a Kárpátaljai magyar családorvosi rendelők felújításának támogatása című program keretein belül valósult meg.

A munkálatok kiterjedtek az épület tetőszerkezetének felújítására, a fali gerendák és szarufák részleges cseréjére és egyrétegű páraizolációra, a csatornarendszer és a belső ajtók cseréjére, elektromos kapcsolók és világítótestek felszerelésére, a vizesblokk felújítására, részleges belső vízvezeték cserére, valamint belső felújításra mindösszesen 927 537 hrivnya értékben.

Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke köszöntőbeszédében elmondta, hogy örvendetes dolog mindannyiunk számára, miszerint csak az elmúlt néhány hónap során közel egy tucatnyi orvosi rendelő felújított épületének átadására kerülhetett sor. Mindez csak az anyaország támogatásával valósulhatott meg.

Brenzovics László, a KMKSZ és a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány (KMF JA) elnöke köszöntött minden jelenlévőt, emellett ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a Beregszászi járás és egész Kárpátalja családorvosi rendelőinek felújítása lényeges átalakulást jelent a kárpátaljai egészségügy számára. Hiszen a Kárpátaljai magyar családorvosi rendelők felújításának támogatása c. program keretein belül az elmúlt két évben szinte valamennyi orvosi rendelő épülete felújításra került – mondta az elnök úr. Emellett szó esett arról is, hogy az elmúlt héten Kárpátaljára látogató Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, valamint Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij is bejelentették, hogy folytatódni fog a Beregszászi Linner Bertalan Központi Járási Kórház új épületrészének a felújítása. Átadása jelentős előrelépés lesz az újonnan kialakuló Beregszászi kistérség egészségügyi ellátásának színvonalában. Mindezek mellett egy örömteli bejelentést tett az elnök úr, mely szerint a Gáti Kultúrház épületének felújítására is sor kerül, amely munkálatokat még idén októberben elkezdenek.

Bak Olga, a Gáti Családorvosi Rendelő vezetője köszönetét fejezte ki a megvalósult felújítási munkálatokért, melyek lényegesen segítik az egészségügyi ellátást Gát községében.

Ezt követően Brenzovics László és Sin József ünnepélyesen átvágták az átadást szimbolizáló szalagot, majd Szilágyi Károly tiszteletes úr Isten áldását kérte a rendelőre, valamint annak minden dolgozójára.

K. K.