A Dinamo nem kímélte a Minaj FC-t

Labdarúgás

2020. szeptember 30., 08:17 , 1026. szám

A Favbet Liga néven futó ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában az újonc Minaj FC a Dinamo Kijev vendége volt. A találkozónak eredetileg Ungvár adott volna helyet, de a két csapat azért állapodott meg a pályaválasztói szerepkör felcseréléséről, mert a fővárosiak az összecsapás előtt és után a Bajnokok Ligája főtáblára jutásért fontos mérkőzéseket játszanak a belga Gent csapatával.

Nos, a Belgiumban 2-1-es győzelmet arató és ezáltal fél lábbal már a BL-be jutó Dinamo nem kímélte a kárpátaljai együttest, és 4-0-ra győzte le ellenfelét.

A gólgyártás már a 15. percben elkezdődhetett volna, de ekkor még Verbics büntetőjét Popovics kapus bravúros vetődéssel hárította. Az első játékrész vége felé előbb Andrijevszkij, majd Cihankov is gólt szerzett, amivel lényegében el is dőlt a három pont sorsa. Fordulás után még Verbics is gólt szerzett, majd Matics vétett öngólt, kialakítván ezzel a 4-0-s végeredményt.

Nem kis meglepetésre az újonc Ruh Lviv otthonában vesztett pontokat az idényben immáron másodszor ikszelő Sahtar Donyeck. A címvédő a 2. fordulóból elmaradt találkozóját pótolta az oroszlánok városában, és 1-1-re végzett a tavaly még másodosztályú Ruh vendégeként. A hét végén aztán az Olimpik elleni városi derbin javítottak a donyeckiek.

Nincs már 100 %-os együttes, mivel az eddig hibátlan Vorszkla hazai pályán ikszelt a Mariupol ellenében.

Eredmények: Dinamo Kijev–Minaj FC 4-0, Vorszkla Poltava–FK Mariupol 0-0, FK Olekszandrija–SZK Dnyipro 4-1, FK Lviv–Zorja Luhanszk 0-5, Sahtar Donyeck–Olimpik Donyeck 2-0, Gyeszna Csernyihiv–Ruh Lviv 3-1, Kolosz Kovalivka–Inhulec Petrovo 0-0.

Az egyformán 10 pontos Dinamo és Vorszkla vezeti a tabellát a 8 pontos Sahtar előtt.

A 3 ponttal 11. minajiak a hét végén az Inhulec Petrovo otthonába látogatnak.

(tamási)