A szernyei és csongori elsősök is kaptak tanszercsomagot

2020. október 2., 08:34 , 1027. szám

Szernyei Általános Iskola, valamint a Csongori Általános Iskola elsősei is megkapták a Széchenyi Jótékonysági Alapítvány és a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával, valamint a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) közreműködésével nekik szánt tanszercsomagokat. Az ajándékátadás szeptember 30-án valósult meg.

Szernyén Horkay Mária, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) helyi alapszervezetének elnöke adta át az ajándékcsomagokat az elsősöknek, aki, mint elmondta, már nem az első ilyen alkalmon vesz részt, s ilyenkor mindig elérzékenyül, hiszen nagy terhet vesznek le ezáltal a szülők válláról.

 „Magyarul tanulni jó!” – ez az ajándékozás mottója, s mi, pedagógusok is mindent megteszünk azért, hogy ez így is legyen községünkben – hangsúlyozta Kiss Anikó, a KMPSZ helyi alapszervezetének elnöke.

Ezt követően a Csongori Általános iskola 34 első osztályos tanulójának is átadták az ajándékcsomagot, mely többek között füzeteket, színes ceruzákat, kifestőket tartalmazott.

A szakmai és érdekvédelmi szervezetek régóta támogatják a magyar tannyelvű iskolaválasztását. Ebbe a sorba illeszkedik ez a taneszközellátás is, mely igencsak jól jön szülőknek és gyerekeknek egyaránt. A Rákóczi Szövetség által kapott csodaszép iskolatáskába így sok hasznos taneszköz került. Jelenleg az első osztályban 34 gyerek kezdte meg az első osztályt, így nyugodtan állíthatom, hogy a tanulói létszám nálunk nem csökkent – mondta Nagy Sándor iskolaigazgató, a KMKSZ és a KMPSZ helyi alapszervezetének elnöke.

tj