Emberhátrányban ikszeltek idegenben a minajiak

Labdarúgás

2020. október 7., 08:10 , 1027. szám

Az 5. fordulónál tartó ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján a döntetlenek domináltak. Az európai kupaporondon még versenyben lévő három együttes mellett megosztoztak a pontokon az Inhulec–Minaj FC újoncrangadón is.

Kezdjük a kárpátaljai együttessel, amely 1-1-es döntetlent ért el a hozzá hasonlóan ugyancsak újoncnak számító Inhulec Petrove vendégeként. Nurijev büntetőből esett találatával a vendégek már viszonylag hamar, a 9. percben megszerezték a vezetést, amit nem sokkal az első játékrész vége előtt a vendéglátók ugyancsak büntetőből egalizáltak.

Fordulás után hamar emberhátrányba kerültek a minajiak: Pinyasko másodszor is besárgult, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A több mint fél órán keresztül emberhátrányban küzdő vendégek ezt követően kiállták a rohamokat, és megőrizték az egy pontot érő döntetlent.

Az FTC BL-csoportkörös ellenfele, a Dinamo Kijev az Európa-ligás Zorja Luhanszk ellen nem tudott nyerni, és ikszelt a Sahtar Donyeck is a Gyeszna Csernyihiv ellenében.

A találkozót követően a donyeckiek két válogatott játékosa, Pjatov és Sztepanenko pozitív koronavírustesztet produkált, és mivel rajtuk kívül a Sahtar stábjában még két személynél is vírusfertőzést diagnosztizáltak, így az együttes egész keretét karantén alá helyezték. Mindez azt is jelenti, hogy a válogatottnál első számú kapusnak számító Pjatovra, illetve Sztepanenkóra sem számíthat Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány az elkövetkezendő válogatott találkozókon, amikor is Franciaország, Németország és Spanyolország lesznek az ukránok ellenfelei.

Eredmények: Inhulec–Minaj FC 1-1, Gyeszna Csernyihiv–Sahtar Donyeck 2-2, Dnyipro–Vorszk­la Poltava 2-2, Ruh Lviv–FK Lviv 0-0, Dinamo Kijev–Zorja Luhanszk 1-1, Olimpik Donyeck–FK Olekszandrija 3-2, Kolosz Kovalivka–FK Mariupol 1-0.

A tabellát az egyformán 11 pontos Dinamo és Vorszkla vezeti a 10 pontos Kolosz előtt. A 4 pontjával 11. Minaj FC az október 17-én sorra kerülő 6. fordulóban az FK Mariupolt látja vendégül.

(tamási)