Jön a szabadnapi karantén és a távoktatás?

2020. október 9., 19:42

A koronavírussal fertőzöttek ukrajnai számának gyors növekedése miatt meg kell változtatni a karantén övezetekbe való besorolás kritériumait, be kell vezetni a távoktatást és a „szabadnapi” karantént – jelentette ki az 1+1 tévécsatorna Jog a hatalomhoz című műsorában Mihajlo Raduckij, a parlament nemzeti egészségügyi, egészségügyi ellátási és egészségbiztosítási bizottságának elnöke, akit a zn.ua idéz.

A képviselő szerint a kormánynak módosítania kellene a július 22-i, az adaptív karantén bevezetésére vonatkozó rendeletét, miután az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azóta megváltoztatta a karantén bevezetésének, a „zónázásnak” a kritériumait.

A képviselő ezenkívül javasolja a távoktatás bevezetését, ahogyan azt szerinte a Tarasz Sevcsenko Kijevi Nemzeti Egyetem már meg is tette.

„Nem vezethetünk be szigorú karantént, ezt megértjük. De bevezethetjük a hétvégi karantént, amikor egy család szabadnapon otthon marad, nem megy sehova – se koncertekre, se éttermekbe, se máshová. Ezt ki lehet bírni, ez nem a vállalatok bezárása, ez nem leállás” – magyarázta a parlamenti bizottság elnöke.

(zn.ua/Kárpátalja)