Kisdobronynak tanszercsomag, Dimicsőnek KMKSZ-adomány

2020. október 11., 11:28 , 1028. szám

A Kisdobronyi Középiskolába is megérkezett a magyar kormány tanszercsomagja a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség közreműködésével október 8-án. Ugyanezen a napon juttatták el a Dimicsői Oktatási-Nevelési Központba a KMKSZ által biztosított koronavírus-járvány elleni védekezési eszközöket. Mindkét adományt Szigeti-Séra Natália, a KMKSZ Kisdobronyi Alapszervezetének elnöke adta át, illetve Dimicsőn jelen volt Balog Sándor cigánymissziós református lelkész, a központ főgondnoka.

Szigeti-Séra Natália lapunknak elmondta, hogy a kisdobronyi intézményben 17 elsős vette át örömmel a névre szóló tanszercsomagot, mely igen nagy segítség a szülők és a tanárok számára egyaránt.

Balog Sándor örömét fejezte ki a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközökért, fertőtlenítőszerekért. A két óvodai csoportba összesen 28 – többnyire hátrányos helyzetű – gyerek jár. Éppen ezért nagyon jólesik a KMKSZ által nyújtott jelenlegi segítség, amely nélkül nem tudna megfelelően működni az intézmény – nyilatkozott a református lelkész.

D. P.