Október 15-től jön az iskolai szünet és a távoktatás

2020. október 12., 08:34

Az Oktatási és Tudományos Minisztérium hétfőn valamennyi általános középfokú oktatási intézménynek megküldi levelét, melyben javasolja, hogy rendeljenek el tanítási szünetet október 15. és 30. között – jelentette az Ukrajinszka Pravda Szerhij Skarlet megbízott oktatási miniszter nyomán.

A levelet az adott régió járványügyi besorolásától függetlenül minden iskolának elküldik – jelezte a tárcavezető a Telegramon.

A szakoktatási, szakmai felsőoktatási és a felsőoktatás intézményeknek (ugyancsak a karanténövezet színétől függetlenül) javasolják, hogy váltsanak távoktatásra az október 15. és november 15. közötti időszakra, kötelezve a hallgatókat, hogy hagyják el a diákszállókat.

Skarlet ugyanakkor jelezte, hogy az úgynevezett iskola előtti oktatási intézményeket nem érinti az intézkedés, azok a szokott rendnek megfelelően fognak tovább működni, az Egészségügyi Minisztérium és a közegészségügyi főorvos valamennyi idevágó rendelkezésének betartásával.

Az oktatási tárca vezetője közölte, hogy kollégájával, Makszim Sztepanov egészségügyi miniszterrel egyetértésben azonos tartalmú javaslatot nyújtanak be a Környezetvédelmi és Vészhelyzeti Állami Bizottságnak, amelyről a kormány október 15-i ülésén születhet döntés.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)