19 elsős részesült tanszercsomagban Homokon

2020. október 13., 17:21 , 1028. szám

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) közreműködésével a Homoki Általános Iskolába is megérkezett a Széchenyi Jótékonysági Alapítvány és a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával összeállított iskolakezdési ajándékcsomag.

A tanszereket tartalmazó csomagokat Mihalovicsné Tóth Krisztina, a KMPSZ homoki iskolai alapszervezeti elnöke, Lesko Csilla, a KMKSZ Homoki Alapszervezetének elnöke és Szalai Erika, az első osztályosok tanítónője nyújtotta át.

– A gyerekek örömmel járnak iskolába, és ezek a csomagok nagyon hasznosak lesznek számukra – jegyezte meg Szalai Erika, aki bevallotta, hogy átadás előtt belekukkantott. – Minden benne van, amire egy tanulónak szüksége van az első osztályban: füzetek, színes lapok, rajzfüzet, ez egy elementáris csomag, ami kell, hogy minden egyes gyereknek meglegyen. S hála Istennek, ezáltal most olyan gyerekek is részesülnek ebben, akiknek a szülei esetleg anyagilag ezt nem tehetik meg, de így mégsem érzik kirekesztve magukat.

Mihalovicsné Tóth Krisztina nemcsak tanárként, de szülőként is megerősítette, nagyon örül, hogy ebben a támogatásban részesülnek a gyerekek.

– Az én gyerekeim is kaptak ilyet, s mindaz, amit tartalmaz a csomag, a gyerekek kreativitását fejleszti leginkább. Nagyon hasznos, hogy kapnak valamit, amivel ki tudják tölteni a szabadidejüket. S a szülőknek is egyfajta megerősítés, hogy magyar iskolába adták őket. Azt tapasztalhatják, hogy ebben a magyar iskolában nemcsak elvárásokkal találkoznak, hanem tényleges támogatásban részesülnek.

Végezetül Lesko Csilla az iskola igazgatósága és kollektívája, valamint a szülők nevében köszönetet mondott a hasznos és tartalmas tanszercsomagokért.

RV