Teqballasztallal gazdagodott a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum

2020. október 14., 15:16 , 1028. szám

Kárpátalján elsők között vehettek át teqballasztalt a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum tanárai és diákjai. Ez a nagyszerű szabadidős tevékenység és egyben lehetőség a Hungarikumokkal a világ körül c. tévés sorozat forgatócsoportjának a közbenjárásával valósulhatott meg. Az ünnepélyes átadóra október 13-án került sor.

„A sport nagyon fontos közösségépítő tényező, ezért nekünk minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsük ezt a fajta törekvést” – mondta Dobsa István.

„A teqball erősíti a labdaérzéket, és számtalan területen hasznos, hiszen a mozgáskultúrát is fejleszti” – emelte ki Szilágyi Mátyás főkonzul. Emellett hangsúlyozta, hogy cél eme hungarikum világszinten történő elterjesztése, s hozzátette, a remények szerint az ötkarikás játékok közé is bekerül a sportág.

Murányi Gergely, a teqball képviselője elmondta, hogy a sportágat 2014-ben mutatták be a nyilvánosságnak. Maga a sportág száz százalékban magyar innováció, amellyel a cél a kezdetektől fogva egy új olimpiai szakág létrehozása.

A líceum diákjai eddig is több kárpátaljai és nemzetközi sport­eseményen vettek részt, amelyekről több ízben dobogós helyezéssel tértek haza. „Külön öröm számunkra, hogy Kárpátalján először a mi diákjaink sajátíthatják el ennek a fiatal sportágnak a technikáját” – mondta Tóth Jenő atya, az intézmény vezetője.

K. K.​/TV21 Ungvár