„Mert nekünk Kárpátalja az első!”

2020. október 15., 14:47 , 1028. szám

Vass Ottó, a Beregszászi Járási Tanács KMKSZ-es képviselőjelöltje 2002-től a mai napig immár a negyedik ciklusban a Beregszászi Járási Tanács képviselője a KMKSZ színeiben, 2015-től pedig a Beregszászi Járási Tanács „KMKSZ” – UMP frakcióvezetője.

– Mindig nemzetrészünk, szűkebb pátriám, a Beregszászi járás és Kígyós község érdekeit tartottam szem előtt – fejti ki beszélgetőtársam. – Elsősorban a magyar nyelvű oktatás biztosítását, az intézmények zavartalan működését, valamint az itt élők szülőföldjükön való boldogulásának az elősegítését tartottam fontosnak, s lehetőség szerint igyekeztem támogatásokat szerezni szűkebb pátriám, Kígyós község fejlesztéséhez.

– Milyen választási programmal indulnak a KMKSZ beregszászi járási tanácsi képviselőjelöltjei?

– Programunk főbb elemei közé tartozik a kárpátaljai magyarság érdekképviselete, az Alkotmányban rögzített jogokhoz, ezen belül is az anyanyelvű oktatáshoz, a magas szintű egészségügyi ellátáshoz, a kulturális értékek és hagyományok további ápolásához és műveléséhez való jog biztosítása. Fontos, hogy új munkahelyek létrehozása végett lehetőségeket biztosítsunk a további gazdasági fejlesztésekhez. A környezetvédelem terén prioritásként tekintünk a szemétfeldolgozás, valamint a szelektív hulladékgyűjtés megteremtésére. Kiemelt feladat az infrastrukturális beruházások megvalósítása, a meglévő utak teljes rekonstrukciója, s elősegítenénk a Beregszászt elkerülő út mihamarabbi megépítését.

– Melyek azok a legfontosabb célok, melyeket el kell érni az új, kibővített Beregszászi járás fejlődése érdekében?

– Az elmúlt időszakban több olyan projekt is elkezdődött – itt elsősorban a „régi” Beregszászi járásról tudok beszélni –, melyek befejezése a következő időszakban prioritást kell, hogy élvezzen. Ilyen például a Jánosi határában épülő szelektívhulladék-feldolgozó üzem felépítésének a befejezése, melyre reális esély van egy közös EU-s pályázat keretén belül.

Végezetül megköszönöm a tisztelt választópolgároknak, hogy több ciklusban is bizalmat szavaztak nekem és a KMKSZ-nek. Remélem, továbbra is támogatni fogják szavazataikkal a kárpátaljai magyar érdekvédelem egyetlen hiteles szervezetét, a KMKSZ-t és annak jelöltjeit. Mert nekünk Kárpátalja az első!

lm