Újabb ígéret az egészségügyi dolgozók bérének emelésére

2020. november 27., 09:46

Az ukrán egészségügyi dolgozók minimálbére jövőre 22–25 ezer hrivnyát tesz ki – jelentette be Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter az 5. Csatorna műsorában, amelyet a korrespondent.net idéz.

A miniszter szerint a tisztességes bér az egyik fő tényező az egészségügyi személyzet külföldre távozásának megakadályozásában. Hozzátette, hogy nemcsak minden orvos fontos a kormányzat számára, hanem minden egészségügyi dolgozó is.

Sztepanov elmondta továbbá, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt Ukrajnában már mintegy 34 ezer medikus hagyta ott a kórházakat.

„Jelenleg nincs pontos információm a kilépők számáról, de körülbelül 34 ezer lehet. Időnként kilépnek és más kórházakba, más egészségügyi intézményekbe mennek át. Ezért ezt az elemzést minden statisztikai adattal akkor végezhetjük el, amikor véget ér az adott év” – közölte a tárcavezető.

A korrespondent.net emlékeztet, Luckban a megyei elmegyógyintézet dolgozói minap lezárták az országutat a bérhátralékuk miatt. Elmondásuk szerint három hónapja nem kapnak fizetést.

(korrespondent.net/Kárpátalja)